• Medikamente

    1.Cfare eshte X medikamente ? 2.Efektet anesore te mundshme 3.Ruajtja dhe afati i perdorimit 4.Informacione shtese

  • SEMUNDJE

    Informacion i detajuar rreth nje semundjeje. Simptomat , Shkaktaret , Parandalimi , Keshilla , Diagnostikimi , Trajtimi

  • Kontrollo shëndetin Pa Pagesë

    #CHECKUP #FALAS parandalon sëmundje, shpëton jetë!

Thursday, March 12, 2020

Çfarë është një koronavirus i ri?

1. Çfarë është koronavirusi?
Koronaviruset janë familja e viruseve të cilat shkaktojnë sëmundje nga një rrufë e lehtë deri në sëmundje më të rënda si Sindroma Respiratore e Lindjes së Mesme (Middle East Respiratory Syndrome MERS) dhe Sindroma e Rëndë Respiratore Akute (Severe Acute Respiratory Syndrome SARS).

2. Çfarë është një koronavirus i ri?
Koronavirus i ri është (nCoV) është një lloj (shtam) i ri i koronavirusit i cili nuk është identifikuar më parë tek njerëzit.

3. A mund të infektohen njerëzit me koronavirusin e ri ku si burim infektimi janë kafshët?
Hetimet e hollësishme në Kinë në vitin 2002 kanë zbuluar se SARS-CoV u transmetua nga macet te njerëzit, kurse në Arabinë Saudite në vitin 2012 u zbulua MERS-CoV nga devetë te njerëzit. Njihen disa koronaviruse të cilët po qarkullojnë në kafshë, por që akoma nuk kanë infektuar njerëzit. Ndërkohë që survejanca në të gjithë botën përmirësohet, ka të ngjarë që të identifikohen më shumë koronaviruse.

4. Cilat janë simptomat e një personi të infektuar me koronavirus?
Simptomat varen nga virusi, por shenjat e zakonshme përfshijnë simptomat e aparatit të frymëmarrjes: ethe, kollë, gulçim dhe vështirësi në frymëmarrje. Në raste më të rënda, infeksioni mund të shkaktojë pneumoni, sindromë të rëndë respiratore akute, insuficiencë të veshkave, madje edhe vdekje.

5. A transmetohet koronavirusi nga njeriu tek njeriu?
Po, disa koronaviruse mund të trasnmetohen nga njeriu tek njeriu, zakonisht pas një kontakti të ngushtë/të afërt me një pacient të infektuar, në mjedisin e punës ose në një qendër të kujdesit shëndetësor.

6. A ka vaksinë për këtë lloj të ri të koronavirusit?
Kur një sëmundje është e re, nuk ka vaksinë për të, dhe mund të duhen disa vite derisa të prodhohet një vaksinë e re.

7. A ka një trajtim/mjekim për koronavirusin e ri?
Nuk ka një mjekim/trajtim specifik për sëmundjet e shkaktuara nga një koronavirus i ri. Megjithatë, shumë nga simptomat mund të trajtohen në varësi të gjendjes klinike të pacientit.

8. Çfarë duhet të bëj për t’u mbrojtur?
Rekomandimet standarde për të zvogëluar ekspozimin dhe transmetimin e një sërë sëmundjesh përfshijnë: ruajtjen e higjienës së duarve dhe të frymëmarrjes, praktikat e higjienës ushqimore, si dhe kur është e mundur shmangia e kontakteve të ngushta me çdo person që shfaq simptoma të sëmundjeve respiratore, si kollë apo teshtitje.

9. A janë personeli shëndetësor i riskuar nga koronavirusi i ri?
Po, ata mund të jenë të rrezikuar nga koronavirusi i ri, pasi personeli i kujdesit shëndetësor janë në kontakt me pacientët më shpesh sesa popullata e përgjithshme. OBSH-ja rekomandon që personeli i kujdesit shëndetësor të zbatojnë në mënyrë të vazhdueshme masat e duhura të parandalimit dhe kontrollit të infeksionit.

10. Cilat janë rekomandimet për vendet?
OBSH inkurajon të gjithë vendet të rrisin survejancën për infeksionet e rënda respiratore akute (SARI), të shikojnë me kujdes çdo model të pazakontë të këtyre infeksioneve ose pneumonisë dhe të njoftojnë OBSH-në për çdo rast të dyshuar ose konfirmuar të infeksionit me koronavirusin e ri. Vendet inkurajohen të vazhdojnë të forcojnë gatishmërinë e tyre për emergjencat shëndetësore në përputhje me Rregulloren Ndërkombëtare të Shëndetit (2005).
Share:

Wednesday, February 5, 2020

Jepini fund problemeve me kyçet!

Rekomandime nga Gerald Walls, reumatolog


Ato të cilët vinë tek unë me artrozë, artrit, reumatizëm jane kryesisht pacientë mbi 40 vjec.

Farmacitë moderne ofrojnë shume opsione për të eliminuar dhimbjen e nyjeve dhe për të rithkyer pjesërisht funksionin e tyre me ndihmën e kremrave dhe xheleve të ndryshëm. Pavarësisht se ekzistojnë shumë kura, një pjesë e vogël e tyre janë të efektshme. Në këtë artikull do ju tregoj ku të fokusoheni dhe si duhet të jetë një xhel për shërimin e nyjeve.

1. Spektri I veprimit

Një kurë efektive ka një spektër të gjerë veprimi: mpin, përmirëson qarkullimin e gjakut, ul enjtjet dhe inflamacionin. Ky mjekim është I përshtatshëm për të gjitha sëmundjet e nyjeve, por jo I rasteve specifike, të cilat mund të diagnstikohen vetëm nga një doktor.


2. Ngjyra dhe konsistenca

Kremi I 'kyceve' duhet të jetë I bardhë dhe me densitet mesatar. Ka produkte në formen e xhelit apo xhel-krem. Kjo dendësi I mundëson komponenteve terapeutike të depërtojnë më mirë e me thellë lëkurën drejt kyceve. Në qoftë se ju duhet të zgjidhni mes kremit dhe xhelit, zgjidhni xhelin.

3. Bazat e përbërjes

Përbërja e mjekimit preferohet të jetë e bazuar në ekstrakte ose vajra bimore. Ose në të dyja duke paraqitur një rast perfekt. Kështu, mbroni veten nga efektet e mundshme anësore të mjekimit. Për më tepër keni siguri në cfarë vendosni në kycet tuaja: substanca natyrale nga bimët apo përbërje kimike me origjinë të panjohur.

4. Përtej datës së përdorimit

Eshtë e rëndesishte të bleni xhelin më të freskët. Duke qenë se një produkt I mirë përmban një sasi të madhe ekstraktesh dhe vajërash me origjinë bimore, aktiviteti I tyre zbehet shpejt. Fatkeqësisht, në shumicën e farmacive produkte te tilla ruhen per nje kohe te gjate, prandaj keshilla ime per ju eshte ta blimi nëpërmjet internetit. Në këtë mënyrë produkti do dorëzohet tek ju direkt nga depoja. Megjithatë duhet të keni siguri në faqen nga e cila do e porosisni produktin.


5. Prania e Gingko Bilobes në përbërje

Gingo biloba është një nga mjetet më të fuqishme për të rritur qarkullimin e gjakut në kyce. Ky përbërës ndihmon si me përforcimin e mureve vaskulare ashtu edhe në uljen e enjtjeve dhe inflamacionit. Gjithashtu kontribon në rigjenerimin natyral të kyceve. Ky funksion mund të realizohet edhe nga produkte kimike sintetike të pranishme në përbërjen e produkteve për shërimin e kyceve, por personalisht rekomandoj Gingko Biloba, apo cdo ekstrakt tjetër bimor i cili rrit qarkullimin e gjakut.

6. Vetëm pranimi i kursit

Në qoftë se produkti përdoret vetëm një herë, atëherë është një qetësues dhimbjesh. Në mënyrë që të kemi rikthim të plotë të funksionit te nyjeve, xheli duhet përdorur për të paktën nje muaj.

Kushtojini vëmendje këtyre kritereve dhe do jeni në gjendje të zgjidhni një xhel efektiv I aftë të shëroje nyje të dhimbshme. Më e rëndësishmja, kini kujdes mos të bini pre e reklamave me qëllim mashtrimin.

P.S. Duke qenë shumë njerëz dyshojnë në qoftë se një produkt I tillë, që plotëson të gjitha kriteret, mund të gjendet, po ju le linkun e një xheli, I cili përthithet me të gjitha kërkesat e mësipërme. Ato të cilët kanë shëruar kycet e tyre me ndihmën e këtij xheli janë një dëshmi e drejtpërdrejt e efekteve të produktit. Po ju le linkun e faqes zyrtare të xhelit Imosteon. Ju keshilloj ta porosisni ketu, qe te mos përballeni me një mashtrim.


Share:

Frika nga koronavirus/ Ja çfarë këshillojnë ekspertët

Për koronavirusin që nga kina po përhapet në të gjithë botën, ka ende shumë për të zbuluar. Ekspertët sidoqoftë, kanë përpiluar një listë me këshilla, pjesa më e madhe e të cilave janë të vlefshme edhe për të tjera sëmundje të ngjashme, e që nëse respektohen mund të ndihmojnë në ngadalësimin e përhapjes së virusit.


Share:

Shqiperia JO Duhanit

Njoftohu ne email per postimet