Combinații de alimente cu care vei reuși să slăbești
Deci, în mod concret, iată un rezumat care ilustrează ceea ce este explicat mai sus:
Proteine + legume = OK
Alimente cu amidon + legume = OK
Proteine + alimente cu amidon: NU
Proteine + legume sau fructe: OK
Proteine + cereale / amidon și / sau zaharuri: NU
Proteine + leguminoase: NU
Proteine + zaharuri: NU
Proteine + produse lactate: NU
Legume + proteine: OK
Legume + fructe: OK
Legume + leguminoase: OK
Legume + zaharuri: NU (fermentație = gaze)
Legume + produse lactate: NU
Amidon + legume: OK
Amidon + fructe: + – OK (există posibilitatea fermentării cu zahăr din fructe)
Amidon + proteine: NU
Amidon + zahăr: NU (fermentație = gaz)
Amidon + produse lactate: NU (fermentare cu lactoză, zahăr din lapte)
Să nu uităm că digestia este a doua vinovată pe listă de pierderea de energie în organism, prima fiind reglarea temperaturii. Digestia mobilizează multă energie care, prin urmare, poate afecta vitalitatea unei persoane. Capacitatea de digestie este variabilă de la o persoană la alta și este legată de potențialul de vitalitate și energie al acestei persoane și rata de energie depinde de alimentația generală în viață.
Dacă o persoană cu vitalitate scăzută mănâncă alimente care nu merg împreună, care îngreunează digestia, va exista neapărat o lipsă de energie încă din timpul digestiei, digestia va fi încetinită, va dura mult prea mult cu alimente care stagnează în organism, în stomac și intestine, provocând fermentații și putrefacții!
Corpul este otrăvit de toxine: respirația urât mirositoare, urina închisă la culoare și puternic mirositoare, scaunele mirositoare, lipicioase sau constipație, limba încărcată pot fi pe lista zilnică pentru unii!
Cum să mâncăm?
O masă : o cruditate la început + un amidon + o legumă la aburi (ex: o salată mixtă + orez brun + broccoli)
Cealaltă masă : o cruditate la început + o proteină + o legumă la aburi (ex: o salată verde + un file de pește + spanac)
Aceste recomandări trebuie respectate cât mai mult posibil, dar trebuie adaptate fiecărei persoane în funcție de capitalul său energetic, gustul și vârsta sa.
Deserturile prea dulci perturbă digestia
Evită să închei masa cu deserturi foarte concentrate în zahăr, cum ar fi cremele de lapte aromate, înghețatele, iaurturile cu fructe dulci. Aceste zaharuri concentrate pot interfera cu digestia. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să eliminăm deserturile, deoarece pentru mulți dintre noi nota de dulceață semnalează sfârșitul mesei. Trebuie doar să știi cum să îți alegi deserturile și chiar mai bine să înveți cum să faci dulciuri delicioase și sănătoase.
Asociază proteinele animale cu legume
În timpul unei mese centrate pe proteine animale, cum ar fi peștele și chiar mai multă carne, optează pentru legume crude și fierte ca acompaniament și o porție mică de carbohidrați, cum ar fi cartofii, pâinea, orezul și alte cereale. Astfel, asociază un pește în primul rând cu o legumă și în cantități mai mici cu orez sau o bucată de pâine. Același lucru este valabil și pentru o masă cu carne.
Nu mânca prea multe proteine animale
De asemenea, evită amestecarea mai multor proteine animale în timpul aceleiași mese. De exemplu pește sau carne + brânză + desert care conține ouă.
Mănâncă cereale și leguminoase
Dacă în timpul meselor combini cereale și leguminoase, asigură-te că respecți proporțiile de aproximativ 2/3 cereale la 1/3 leguminoase.