Friday, January 6, 2017

Keshilla per dite te ftohta


Sipas mjekëve patologë, gripi zgjat 5-6 ditë dhe qytetarët duhet të fillojnë trajtimin që në shfaqjen e simptomave të para në kushtet e shtëpisë.

“Vetë në shtëpi. Duke iu referuar shenjave që ka. Mund të jetë me temperaturë, atëherë mund të marrë aniperetikët, nëse është me kollë, atëherë të konsumojë çaj. Por në rast se këto shenja zgjasin më shumë se 3 apo 4 ditë dhe gjendja rëndohet, atëherë duhet me patjetër të paraqiten të mjeku”, shprehet Anila Sevdari, mjeke patologe.

Po kështu, mjekët sugjerojnë konsumim të sa më shumë lëngjeve.

“Të konsumohen perimet dhe frutat me vitaminë C, të qëndrohet shtrirë dhe të evitohen ambientet e mbyllura”, thotë mjekja.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive