Tuesday, November 22, 2016

Megafolic (pika)

Shërben për trajtimin e çrregullimeve hematoligjike të sapolindurve.

Përbërësit për 1ml janë:
1. Acid Folik, 200 mcg ndërmjetës i rëndësishëm në konvertimin e proeritroblasteve (eritropoezes).
2. Vitamina B12, 1 mcg, është esenciale për rritjen dhe ndërhyn fuqishëm në metabolizmin e yndyrave dhe të karbohidrateve së bashku me acidin folik. Si dhe i domosdoshëm për funksionimin e sistemit nervor dhe formimin e serisë së kuqe.

Mënyra e dhënies
Tek të sapolindurit, 6 pika në ditë (ose 50 mcg acid folik).
Tek bebet, 12 pika (ose 100 mcg acid folik).

Paketimi
Flakoni përmban 20 ml për administrim me pika.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive