Wednesday, November 23, 2016

Osmoclean Hypertonic (spraj)

Osmoclean-Hypertonic ®, është një spraj për pastrimin mjekësor të hundës, i përshtatshme për foshnjat, fëmijët dhe të rriturit.

Paketimi:
Shishkë qelqi 50ml me sprays të hundës, mikropomp e integruar.
Përmban ± 50ml hypertonic të kripur, me një pH neutral. (550 sprays, spray 90ml = 1).

Përbërja:
bikarbonat natriumi chloride, fosfat natriumi monopërbërës, ujë për injeksion me pH 7,1 ± 0,2 (± 850 40mOsm/kg)..

Indikacionet:
Osmoclean-Hypertonic® nuk është një ilaç por një mjet për pastrimin e hapësirave të hundës, kur ato janë të mbushura me sekrecione, ndotësve ajrore, alergeneve, koreve pasoperative etj.
Pastrimi ditor i hundës së foshnjave, shkarkimin e plotë, para të ushqyerit, reduktim të ajrit gëlltitës.

Osmoclean-Hypertonic ® është i paçmuar për fëmijët, të cilat për shkak të zënë së hundës nga shkaqe të ndryshme, (të ftohtë, sinusit, rinitit alergjike, rinitit vasomotor).

Osmoclean-Hypertonic ® pastron dhe zhbllokon hundët tek njerëzit që vuajnë nga sinuset apo rhinosinuset e tjera.
Ky pastrim natyror i hundës, ndihmonë në veprimin efektiv të ilaçeve që po merr pacienti për të trajtuar sëmundjen.
Pastrimin e zgavrës së hundës së pacientëve me rinitit alergjik për të arritur veprimin e menjëhershëm të kortikosteroidet aktual apo, të ilaçeve të tjera intranasal që merr pacienti për lehtësimin e simptomave.

Osmoclean-Iypertonic ® ndihmon për të pastruar hundën e njerëzve që vuajnë nga polyps së hundës dhe shmang stanjacionin e sekrecioneve, të cilat kontribuojnë në përkeqësimin e pengim hundës dhe frymëmarrjes.

Osmoclean-Hypertonic ® shkakton Veting të mukozës së hundës, dhe ndihmon në heqjen e sekrecioneve, koret që grumbullohen në hundë pas operacioneve të ndryshme, intranasal galvanokaftiriasmo, yperichopixia, Cryotherapy, photocoagulation ose kur përdorim rrezet laser.

Osmoclean-Iypertonic ® largon ndotësit dhe alergenët e ndryshëm dhe mbron mukozën nazale. Pastrimi dhe zhbllokim të hundës dhe të rinitit së femrave shtatzëna pasi ky i fundit nuk është ilaç, por një dekongjestion natyrore, osmozik.

Mekanizmi i veprimit:
larja, pastrimi dhe zhbllokim të hundës dhe zgavrave të hundës me sprays  Osmoclean-Iypertonic ®. Hypertonic klorid natriumi e zgjedhur me pH të stabilizuar, mbart dekongjestion normale për pastrimin e mukozës nazale me sekrecione, ndotës atmosferike dhe alergentë të ndryshme të thithur.

Udhëzime për përdorimin:
Hiqni mbulesën mbrojtëse nga mikropompa e vendosur në majë të shishes. Mbani shishëzen me kokë lart. Vendosni butësisht maja e pompës me grykë në çdo vrimë të hundës dhe shtypni poshtë 2-4 herë pompën. Drejtimin e hedhjes së solucionit nga muret ansore, dhe jo në murin ndarës së hundës. Në foshnjat dhe fëmijët e vegjël, koka e fëmijës mund të mbanet me duar duke e përkulur pak prapa.

Osmoclean-Hypertonic ® mund të përdoret në pozicione të ndryshme të kokës. Kur diagnostikohet nga një mjek me ballore ithmoeiditidas sinusit sinusi, koka mbahet më ulët se pjesa tjetër e trupit. (Shihni fotografitë).Pas përdorimit, maja e  pompës spërkatëse, duhet të lahet me sapun dhe ujë, shpëlahet dhe i fshihet me një copë gazë ose pambuku, pastaj vendosni kapakun mbrojtës. Nuk rekomandohet të përdoret pompë e njejte për anëtarët e tjerë të familjes. Nëse kanë probleme edhe pjestat të tjerë, duhet që çdo anëtar të ketë Osmoclean-Hypertonic ® e vet.

Aplikimi:
Foshnjat: 1 e shtypur 3-4 herë në ditë, për 10 ditë ose më shumë, në varësi të arsyes së përdorim.
Fëmijët dhe të rriturit: në çdo 2-4 shtypura 2 -6 herë në ditë. për 10 ditë ose më shumë, në varësi të arsyes së përdorim.

Kujdes:
Osmoclean-Hypertonic ® nuk është injeksion dhe përdoret vetëm nga jashtë.
Ruhet në temperaturë dhome. Në disa raste, pas përdorimit mund të ndihen acarim i lehtë në hundë.
Osmoclean-Iypertonic ® nuk të djeg dhe është tolerant se ajo ka një pH neutral.
Kur hapet shishka për herë të parë, shtypni mikropompën, spërkateni përmbajtjen në ajër, sepse ajo fillon nisjen në formën mjegulle.

Mënyrat e aplikimit më efektiv të Osmoclean hyperetnike ®
Përdorimi i spraitit aplikohet me pacient ulur ose në këmbë.
Foshnjave mund të hedhim një të  shtypur të pompës në çdo vrimë hunde me fëmijë drejtë në krahët e nënës së tij.
Koka e të miturit në pozicion lateral për çdo vrimë hunde.
Në fëmijët dhe të rriturit, pasi hidhet sprajti në secilën vrimë, pacienti mund të shfryjë njëherë dhe pastaj pastëron hundën në këmbë (Fig. 1).
Nëse keni nevojë për të pastruar dëmtime në thellësi të  hundës nuk bëhet në këmbë, pacienti shtrihet, siç është treguar në figurën 2.
Pastaj ngrihet duke shfryrë dhe pastruar hundën përfundimisht.
Aplikimi i preparatit mund mund të bëhet edhe me kokën si shihet në kuadrat.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive