Wednesday, November 23, 2016

Qari (tableta)

Vetitë
Përthithet me stomak bosh dhe eliminohet shumë mirë në veshka.
Vepron shumë mirë mbi bakteret gram+ dhe gram-.
Gjysmëjeta e medikamentit është 35 orë.
Pa efekte kolaterale.
Merret një herë në ditë.

Ky antibiotik vepron mbi këto baktere:
Proteus, Proteus vulgaris, Proteus mirabilis, Klebsiella, Enterobacter aerogenes, Citrobacter diversus, Salmonella, Salmonella typhi, Shigela, Morganella morgani, Yersinia enterocolotica. Haemophilus parainfluenzae, Aeromonas, Plesiomonas, Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningilitidis, Staphylococcus aureus meticilline sensible, Staphylococcus saprophyticus, Mycoplasma pneumoniae, Mycoplasma hominis, Peptococcus, Providencia, Providencia rettgeri, Enterobacter, Enterobacter cloacae, Citrobacter, Citrobacter freundii, Serratia, Serratia liquefaciens, Serratia marcescens, Acinetobacter anitratus, Staphylococcus epidermidis, Chlamydia pneumoniae, Chlamydia trachomatis, Providencia stuartii, Acinetobacter, Clostridium prefrigens, Brucella melintensis, Streptococcus pyrogenes, Enterococcus, Alcaligenes, Staphylococcus aureus meticilline resistant, Mycobacterium tuberculosis, Mycobacterium avium, Streptococcus, Bacteroides fragilis, Clostridium, Clostridium difficile.

Vepron shumë mirë mbi bakteret e poshtëshënuara:
Gram+
Hemophilus Influencae 97 %
Moraxella Catorrhalis 98 %
Klebsiella Pneumonie 95 %
Escherichia Coli 96 %
Pseudomonos Aeruginosa 88 %
Gram-
Strephtococcus Penumonie 92 %
Staphylococcus Aureus 88 %

Indikimet
1. Infeksionet e aparatit respirator Bronchitis acute, Bronchopneumonia, Pneumonia, Bronchopneumonia Chronica riacutizuar, Bronchitis Asmantica.
2. Infeksionet e Aparatit respirator Pyelonefritis acute dhe cronicha, Uretritis, Cystitis, Prostatitis, Epidemitis, Infeksionet të fistulat.
3. Infeksionet e ORL Tonsillitis, Sinusitis, Otitis, Mastoiditis.
4. Infeksionet e Aparatit tretës Chylecystiris acute, Enteritis acute, Colotis acute, Proctitis acute, Hemoroidet e infektuara,
5. Infeksionet e ORL Flegmona, Panariciumet, Furunculosis, etj.

Doza dhe mënyra e përdorimit
Ditën e parë jepen 2 tableta një herë në ditë duke vazhduar me një tabletë në ditë. Zgjatja e mjekimit është në varësi të rëndesës së sëmundjes, dekursit klinik.
Koha e mjekimit është 5 deri në 10 ditë për rastet e rënda.
Antibiotiku rekomandohet të merret me stomak bosh.
Meqënëse gjysëm jeta e antibiotikut është 35 orë, ai vazhdon të veprojë edhe 2 deri 3 ditë pas ndërprerjes së mjekimit.
Në cystitet e pakompiluara (pa kolkuloze, pa papiloma, pa defekte kongunikale) është e mjaftueshme nje dozë e vetme 400 mg (2 tableta)

Efektet anësore
- Reaksione alergjike të lehta (ereterme, urtikarie me te kruajtura).
- Shqetësime të lehta gastrointestinale.
- Konvulsione.

Kundërindikimet
- Hipersensibiliteti individual ndaj Rufluxocilines.
- Kundërindikohet te fëmijët, gratë shtatëzëna dhe nënat me fëmijë në gji.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive