Tuesday, November 22, 2016

Nerelid (bustina)

Nerelid indikohet:

Dhimbje akute reumatizmale;
Dhimbje nga cikli menstrual;
Dismenore primare;
Dhimbje koke;
Anti-inflamator;
Antipiretik.
Kundërindikimet
1.  Shtatëzënia me insufiçiencë kardiake;
2.  Në ulçera peptike, gastrike, e duodenale;
3.  Në hipersensibilitet ndaj nimensulideve dhe përbërësve të tij;
4.  Fëmijët nën moshën 12 vjeç;
5.  Në tremujorin e tretë të shtatzanisë dhe në nënat me gji;
6.  çrregullime të koagulimit;
7.  Insufiçiencë hepatike.

Doza dhe mënyra e përdorimit
Tek të rriturit: Pluhur për përdorim oral 100mg, 2 herë në ditë pas ushqimit.
Tek të moshuarit: Për këta pacientë nuk është e nevojshme të reduktohet doza ditore.
Nerelid merret i tretur në ujë ose hidhet direkt në gjuhë.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive