Tuesday, October 25, 2016

ActaVit

Përbërja:
në 5 ml shtesë ushqimore ActaVit gjenden:

Vitaminë C ( Ascorbic acid )       30.00 mg Nikotinamid ( Nicotinamide )                                  
 6.00 mg NE Vitaminë E ( DL-alpha-tocopheryl acetate )                      
4.00 mg a TE Acid pantotenik ( Calcium D-pantothenate )                    
 5 mg Vitaminë B1 ( Thiamine hydrochloride )                          
0.50 mg Vitaminë B2 ( Riboflavine 5-Phosphate Sodium )            
0.50 mg Vitaminë B6 ( Pyridoxine hydrochloride )                        
0.50 mg Vitaminë A ( Retinol palmitat )                                
200 µg RE Beta karoten ( Beta-Carotene )                                
 1.2 mg ose 200 µg RE Biotinë ( D-Biotin )                                            
10 µg Vitaminë D3 ( Cholecalciferol )                                
2.5 µg Vitaminë B12 ( Cyanocobalamin )                                

1 µg

Substanca ndihmëse:
sheqer, glicerol, cremophor, karbonat natriumi, i paujë, aromatizues, sorbat kaliumi, benzoat natriumi, gome ksanteni, sukraloze, ujë i pastruar deri në 5 ml.

Veprimi
Vitaminat që përmbahen në ActaVit shurup ndihmojnë rritjen dhe zhvillimin e duhur të fëmijëve; shtojnë forcat mbrojtëse të organizimit kundër infeksioneve virale dhe bakteriale, shtojnë oreksin, përmirësojnë tretjen e ushqimeve dhe përvetësimin e lëndëve ushqimore; ndihmojnë zhvillimin e sistemit nervor qendror dhe aparatit muskuloskeletor.

ActaVit ka shijë të këndshme frutash ose portokalli.

Ndihmon rritjen dhe zhvillimin e duhur të fëmijëve.
Shton forcat mbrojtëse të organizimit kundër infeksioneve virale dhe bakteriale.
Si shtesë në kohën e sëmundjeve dhe për përmirësimin e gjendjes së përgjithshme pas sëmundjes.
Shton oreksin.
Përmirëson përvetësimin e lëndëve ushqimore.
Mënyra e aplikimit: merret nga goja.

Fëmijët nga 1 deri në 7 vjeç – nga 5 ml një herë në ditë;
Fëmijët nga 7 deri në 14 vjeç – nga 10 ml një herë në ditë.
Paralajmërime

Të mos aplikohet në rast të alergjisë ndaj ndonjë prej substancave të produktit.
Në 5 ml shtesë ushqimore përmbahen 2.0 g sakarozë.
Të mos tejkalohet doza e rekomanduar ditore.
ActaVit shurup është shtesë ushqimore dhe nuk mund të zëvendësojë ushqimin e shumëllojshëm.
Të ruhet në vend të sigurt, larg fëmijëve të vegjël!
Të tundet përpara përdorimit!
Paketimi
Shishe qelqi ngjyrë të errët me 100 ml, e mbyllur me kapak polipropileni.
Çdo shishe bashkë me lugën matëse dhe informacionin për pacientin janë vendosur në kuti kartoni.

Afati i skadimit :
2 ( dy ) vjet.

Kushtet e ruajtjes:
në vend të mbrojtur nga drita, në temperaturë nën 25°C.    ACTAVIS
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive