Monday, October 24, 2016

ARRESTI KARDIAK

Aktiviteti i zemrës ka qëllimin të sigurojë qarkullimin e gjakut në
gjithë organizmin.Kjo punë kryhet në një cirkuit të dyfishtë të një-
kohshëm; një cirkuit kalon përmes mushkërive,ku gjaku lë anhidri-
din karbonik dhe merr oksigjenin ndërsa cirkuiti tjetër siguron spër-
katjen e të gjitha organeve.
Pulsacionet e zemrës kontrollohen duke mbështetur tre gishta me një
 presion të lehtë,mbi arterien e qafës,apo në puls.Sapo të vërehet nda-
limi i zemrës duhet të praktikohet menjëherë masazhi kardiak.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive