Monday, October 24, 2016

FRAKTURA E KOLONËS VERTEBRALE

Fraktura e kolonës vertebrale konsiderohet gjithmonë e rëndë nga rreziku i dëmtimit të palcës kurrizore.
Duhet të merret në konsideratë mundësia e dëmtimeve në kolonën vertebrale kur ka dëmtime të rënda në
kokë,në qafë dhe në kurriz.
Simptomat: i dëmtuari ankohet nga një dhimbje e fortë në kurriz dhe në qafë,mungesë ndjeshmërie në pjesë të trupit si dhe pamundësinë për të lëvizur.
Si të ndërhyjmë: të lëvizim të dëmtuarin vetëm nëse është absolutisht e nevojshme dhe të njoftohet ambu-

lanca duke kërkuar dhe pajisjet specifike për të dëmtuarin.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive