Tuesday, November 1, 2016

Benzyl Benzoat (emulsion antiparazitik)

Veprimi
Benzoat benzili vepron në mënyrë toksike në shkaktarin e zgjebës (Ascaris scabies).

Indikimet
Zgjeba (scabies).

Kundërindikimet
Ndjeshmëria në bar.

Dozimi dhe mënyra e përdorimit
Emulzioni, pas larjes, të vendoset në tërë sipërfaqen e trupit.
Kjo të përsëritet tri ditë me radhë.
Në këtë mënyrë të veprohet me të gjithë anëtarët e familjes.
Pas aplikimit të tretë të barit të bëhet larja dhe të vishen rroba të pastërta.
Rrobat e papastërta dhe çarçafët të valohen dhe të shpërlahen me ujë të valuar.

Veprimet anësore
Ndryshimet alergjike në lëkurë për shkak të ndjeshmërisë në bar.

Vërejtje
Emulsioni para përdorimit të tundet.
Emulsioni të mos vendoset në lëkurë të kokës dhe në mukoza.

Mënyra e dhënies së barit
Bari jepet pa recetë të mjekut

Ruajtja
Të ruhet në temperaturë të dhomës15ºC – 25ºC, në vend të thatë i mbrojtur nga drita.
Bari mbahet larg nga kontakti me fëmijët.

Paketimi
Emulsioni 200 ml.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive