Tuesday, November 1, 2016

Bierhefe

Përbërja:
Një tabletë përmban: tharm të birrës 459 mg.

Vitaminë                Një tabletë  përmban:                    mg / 100 g:
vitamine B1           1.4mg                                                 218.75 mg
vitamine B2           1.6mg                                                 250.00 mg
vitamine B6           2.0mg                                                 312.50 mg
vitamine C             19.0mg                                              2968.75 mg

Mineralet

Kalciumi              1.285 mg                                              200.7 mg
Kaliumi                7.30 mg                                                1140.9 mg
Natriumi             0.162 mg                                              25.31 mg
Magneziumi       0.564 mg                                              88.04 mg
Bakri                    0.0022 mg                                            0.342 mg
Mangan               0.0020 mg                                           0.313 mg
Zink                      0.0123 mg                                            1.911 mg
Fosfor                  5.38 mg                                                 840 mg
Hekuri                  0.024 mg                                              3.762 mg

Aminocidet esencialë: Arginine,  Isoleucine, Leucine, Lysine, Methionine, Phenylaionine, Threonine, Valine.
Komponentet e tjera: Niseshte misri, mjete kundra granulimit : E460i, E551, E470b, kakao pluhur, aroma.

Një tabletë përmban: 127% PDU të vitaminës B1, 114,3% PDU Vitaminë B2, 125% PDU të vitamines B6 24.%,PDU të vitaminës C.

Informacione nutritive: Masa mesatare e 1 tablete është  0.640 g. 100 g të produktit mesatarisht përmban 1 tabletë mesatarisht përmban
Vlera energjitike kj ( kcal ) 1422 ( 366 ) 9.1 ( 2.15 )
Proteinë ( g ) 36.07 0.231
Yndyrë ( g ) 1.88 0.012
Hidrate të karbonit ( g ) 38.10 0.244
Fije ( g ) 11.41 0.073
Ndikimi :

Tharmi i birrës është burim i kompleksit të vitaminave B, të aminoacideve esenciale, proteinave, mineraleve, oligoelementeve, glutathioneve dhe acideve nukleike.
Ndikon pozitivisht në sistemin nervor, në shëndetin e mëlçisë, të syve dhe të zemrës.
Në sajë të prezencës të acidit folik, kontribuon për riabsorbimin më të mirë të hekurit, dhe në këtë mënyrë pengon paraqitjen e anemisë.
Ndihmon funksionimin e organeve të tretjes, rregullon ekuilibrin e florës së zorrëve, eliminon kapsllëkun dhe shton oreksin.

Vitaminat e kompleksit B janë të domosdoshme për funksionimin normal të sistemit nervor, furnizimin e organizmit me energji, ruajtjen e shëndetit të lëkurës, flokëve e të thonjve, kanë rol të rëndësishëm në metabolizmin e yndyrave, hidrateve e të karbonit dhe të albuminave.

Përdorimi :
U rekomandohet:

Fëmijëve për rritje dhe zhvillim normal,
Sportistëve,
Personave të moshuar,
Personat që mbajnë dietë me pak vitamin e albuminë,
Personave me oreks të pakët,
Për ruajtjen e shëndetit të lëkurës, të thonjve e të flokëve,
Për gratë që japin gji,
Te shtimi i aktiviteteve psikofizike e te stresi,
pas përdorimit të gjatë të antibiotikëve e të hemoterapisë,
te të sëmurët nga zemra,
te çrregullimet e ndryshme të organeve të tretjes së ushqimit,
duhanxhinjve dhe personave që konsumojnë alkol,
ndihmon me anemi, nevropati dhe atherosclerosis,
për forcimin e imunitetit.
Mënyra e përdorimit:
fëmijët: pihet 1 tabletë në ditë.
Të rriturit: 1 tabletë 3 herë në ditë.

Vërejtje:
Preparatin nuk duhet ta përdorin personat që në të njëjtën kohë konsumojnë levodopë dhe që janë alergjikë ndaj ndonjë komponenti të këtij produkti.

Mënyra e ruajtjes:
Preparati të ruhet në vend të thatë e të errët deri në temperaturë 25 Gradë Celcius.
Afati i përdorimit: 3 vjet.
Paketimi: kuti me 30 tableta.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive