Tuesday, November 1, 2016

Bostrombin (gel)

Çfarë është medikamenti BOSTROMBIN ® xhel dhe për çfarë  aplikohet
BOSTROMBIN ® xhel përmban tri substanca aktive: heparin, allantoin dhe dexpanthenol.
I takon grupit të medikamenteve me një efekt mbrojtës në enët e gjakut të quajtur Vasoprotektive.
BOSTROMBIN ® Gel qetëson dhimbjet lokale dhe redukton ënjtje në kushte të tilla si:
• thrombophlebitis sipërfaqësore (sëmundje e shkaktuar nga bllokimi i venave sipërfaqësore mpiksje gjaku);
• sportive, trafikut dhe dëmtime të tjera (mbledhja e gjakut të nënlëkurës, tërheqje, ndrydhje).

Para se të përdorni ilaç BOSTROMBIN ® xhel<
Njoftojeni mjekun tuaj nëse jeni duke marrë ilaçe të tjera, keni ndonjë sëmundje kronike, ndonjë çrregullim metabolik, jeni alergjik ndaj medikamenteve ose keni pasur reaksione alergjike në disa prej tyre.

Mos përdorni BOSTROMBIN ® xhel
BOSTROMBIN ® xhel mos e aplikoni:
• Nëse ju keni një mbindjeshmëri ndaj çdo përbërësi të ilaçit;
• Nëse ju keni një plagë të hapur nën gju që ka gjakderdhje (ulcus cruris), apo edhe gjakdrdhje  të tjera të lëkurës;
• nëse ju keni plage të infektuara dhe  të hapura.

Kini kujdes me BOSTROMBIN ® xhel
Gjatë aplikimit të BOSTROMBIN xhel ®, kujdesuni që të mos depërtojë në sy, mukozën e plagëve të hapura dhe lëkurë të infektuar.

Aplikimi i barnave të tjera me BOSTROMBIN drogës ® xhel
Ju lutem vini re se ky informacion mund të zbatohet për ilaçet te cilat nuk merren më, dhe ilaçeve që ju planifikoni për të marrë në të ardhmen.
Tregoni mjekut tuaj nëse jeni duke marrë ose keni aplikuar kohët e fundit ndonjë ilaç tjetër, duke përfshirë edhe ilaçe të blera pa një recetë.
BOSTROMBIN ® Gel nuk duhet të kombinohen me ilaçe të tjera të destinuara për aplikime lokale.

Marrje e ushqimit dhe pijeve me BOSTROMBIN drogës ® xhel
Marrja e ushqimeve dhe pijeve nuk ndikon në efektivitetin  BOSTROMBIN ® xhel.

Shtatzania dhe gjidhënia
Para se të filloni të aplikoni disa ilaçe, konsultohuni me mjekun ose farmacistin për këshilla.
Edhe pse nuk ka të dhëna për efekte të dëmshme për nënën dhe fëmijën, BOSTROMBIN ® xhel tek gratë shtatzëna (sidomos gjatë tremujorit të tretë) dhe gratë te cilat jane në gjidhënie zbatohen vetëm nëse është e nevojshme.

Ngarja dhe përdorimi i makinerive
Medikamenti nuk ka asnjë efekt në aftësinë e ngarjes dhe / ose puna me makineri.

Vërejtje të tjera
Asnjë nga substancat ndihmese nuk ndryshon efikasitetin dhe sigurinë e medikamentit.

Si të përdorni BOSTROMBIN ® xhel
Aplikoni ilaçin sipas udhëzimeve të caktuara.
Nëse ju mendoni se ilaçi është shumë i fortë ose shumë i dobët, bisedoni me mjekun ose farmacistin tuaj për këshilla.
BOSTROMBIN ® xhel aplikohet në një shtresë te hollë në sipërfaqe të lëkurës të sëmurë 2-4 herë në ditë, me fërkim të butë.
Në trajtimin e thrombophlebitis nuk duhet të bëhet masazh, por pas aplikimit të xhelit rekomandohet vendosjen e një fashe elastike.
Kohëzgjatja e trajtimit varet nga udhezimet, zakonisht 1-2 javë, dhe më gjatë nëse është e nevojshme.

Nëse ju aplikoni me shume BOSTROMBIN Gel ® se duhet
Nëse ju aplikoni më shumë se shuma e përcaktuar e ilaçeve, kontaktoni mjekun apo farmacistin tuaj!
Nuk është regjistruar ndonjë mbidozë me BOSTROMBIN ® xhel.

Nëse keni harruar të aplikoni BOSTROMBIN ® xhel
Nëse keni harruar ta aplikoni nuk duhet të përdoret dy herë sasia e BOSTROMBIN më vonë, por vazhdohet të përdoret  në orar të zakonshëm.
Nëse keni harruar ta aplikoni , të aplikohet doza e harruar sa më shpejt të jetë e mundur dhe
vazhdohet  zbatimi në intervale të zakonshme.
Mos aplikoni dozë të dyfishtë menjëherë, në mënyrë që ta zëvendësoni dozën e harruar.

Nëse keni ndaluar aplikimin e BOSTROMBIN ® xhel
Nëse ju papritur keni ndaluar ta përdorni , nuk priten ndonjë efekti negativ.
Nëse keni ndonjë pyetje të mëtejshme në lidhje me aplikimin e BOSTROMBIN ® xhel kontaktoni mjekun ose farmacistin tuaj.

Efektet e mundshme anësore
Ashtu si të gjitha medikamentet dhe ilaçet BOSTROMBIN ® Xhel mund të shkaktojë efekte anësore.
Përballimi i BOSTROMBIN ® xhel pas aplikimit të ditës (të jashtëm) është shumë i mirë.
Shumë rrallë mund të vërehen reaksione alergjike të lëkurës te cilat karakterizohen me kruarje, skuqje ose ndjenjë djegie, në të cilin rast është e këshillueshme që të ndërpritet marrja e terapisë.
Nëse vëreni ndonjë efekt anësor duhet të informoni mjekun apo farmacistin tuaj.

Si duhet ruajtur medikamenti BOSTROMBIN ® xhel
BOSTROMBIN ® Gel Mbani larg fëmijëve.
Të ruhet në temperaturë deri 25 º C.
Afat: 2 vjet.
BOSTROMBIN ® Gel nuk duhet të përdoret pas datës së skadimit të deklaruar në paketë.

Informacione shtesë
Çfarë përmban medikamenti BOSTROMBIN ® Xhel
1 g BOSTROMBIN ® 50 000 i.j. xhel përmban: natriumi heparin 500 IU, dexpanthenol 2.50 mg, 2.50 mg allantoin.
BOSTROMBIN ® xhel përmban ekscipientë të mëposhtme: alkool isopropyl, bactericide, MB, karbomer 940, triethanolamine, nekristalizirajući sorbitol, polysorbate 80, vaj të halave të pishes, mente racemic dhe pastrohet me ujë.

Cfarë pamje ka BOSTROMBIN ® xhel dhe përmbajtja e paketimit
BOSTROMBIN ® xhel është  pangjyrë, transparent, qëndrueshmëri homogjene, erë vaj pishe dhe isopropanol.
BOSTROMBIN ® xhel është e mbushur në një tub alumini me  membrana dhe tapë,   përmbajtja  40 g  xhel.

Mënyra e dhënies se BOSTROMBIN
Medikamenti  jepet pa recetë.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive