Wednesday, November 2, 2016

Calcigen D (tableta eferveshente)

Lënda vepruese
Calcio carbonato e Vit. D . Calcio carbonato 1500 mg ekuivalent me  calcio 600 mg Colicalciferolo concetrato (polvere) 4 mg Equivalente a vitamina D3 10 mcg (400 U.I.)

Indikacionet
Në mungesës të Calciumit,  të vitaminës E, te personat me aktivitet fizik si dhe të moshuarit.
Shtesë e vitaminës D dhe kalciumit si një zëvendësues për terapi të veçanta për trajtimin e pacientëve me osteoporozë.
Me mungesa shoqëruese të kalciumit dhe vitaminës D.
Në nefrologji : për lidhjen e fosforit duke e përdorur 1 – 2 tableta Calcigen në mëngjes dhe 1 tab 500mg  hidroksid alumini koloidal  në drekë e darkë. Gjatë ngrënies.

Dozimin, mёnyrёn dhe kohёzgjatjen e pёrdorimit
Administrimin Oral prej 1-2 tableta që shkrihet në gojë një ose dy herë në ditë.
Në nefrologji : për lidhjen e fosforit duke e përdorur 1 – 2 tableta Calcigen D3 në mëngjes dhe 1 tabletë 500mg  hidroksid alumini koloidal në drekë e darkë.
Gjatë ngrënies duke i përtypur në gojë.

Kundërindikacionet
Hypercalcemia, hypercalciuria, gurët në veshka, në situata të një imobilizimi  të zgjatur, hypercalciuria dhe / ose hypercalcaemia Nephrocalcinosis Hyperparathyroidism Myeloma.

Efektet anësore dhe masat që duhen të ndërmerren
Mund të ndodhe hypercalcaemia  dhe hypercalciuria, çregullime gastrointenstinale të tilla si kapsllëk,fryrje,vjellje, dhimbje të stomakut dhe të shkaktojë diarre.
Nga përmbajtja mund të ndodhë  reagime mbindjeshmërie, të tilla si acarim të lëkurës , syve dhe mukozes.
Në këtë rast duhet ndërprerë menjëherë limiti i vitaminës D duhet të jetë mes 40.000 dhe 100.000 IU në ditë për 1 muaj, ndërsa për futbollistët është 2000 Mg në ditë.

Ruajtja dhe afati i përdorimit
Ruajtja
Mbajeni larg fëmijëve.

Afati i përdorimit
Bari nuk duhet përdorur pas kalimit të afatit të përdorimit të shënuar në paketim.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive