Saturday, November 5, 2016

Desmomir (kapsula)

Desmodiumi kacavjerrës është një bimë që siguron mbrojtjen e mëlçisë nga agjentet viral, toksik dhe medikamentoz.
Është përdorur dhe përdoret në mjekësinë tradicionale të vendeve afrikane për trajtimin kurativ në dëmtimet hepatike serioze.
Shume studime të bëra në Francë dhe në Afrikë kanë vërtetuar efektivitetin e kësaj bime si në planin biologjik dhe klinik për trajtimin e Hepatitit Viral tek njerëzit, normalizimin e transaminazave.
Desmodium bën rigjenerimin natyral të qelizave të dëmtuara të mëlçisë në hepatitin Viral A, B dhe C, frenon zhvillimin e cirrogenës, ndalon të vjellat, rikthen oreksin dhe zhduk këputjen (Astenin).

Përbërësit
Ekstrakt i thate i Desmodium kacavjerres (përmban 0,5% bioflavodium).
Ky ka veprim mbrojtes në:

Hepatitin Viral A, B, C;
Hepatitin toksik;
Hepatitin e shkaktuar nga perdorimi i Kemioterapise;
Normalizon transaminazat;
Heq të vjellat;
Zhduk ikterin.
Informacion
Desmodiumi kacavjerres është një bimë që bën pjesë në familjen e Leguminozëve, rritet në vendet me lagështirë të pyjeve afrikane (Senegal, Guinea, Liberi, Gane, Nigeri, Kamerun, etj.).
Ekstrakti i Desmodium kacavjerrës merret nga përpunimi i kësaj bime me azot të lëngshem në temperaturë -190˚C.
Konservant: Nisështë misri, karbonati i kalciumit, sterearati i magneziumti, bioksidi i siliciumit.

Indikimet
Përdoret në mjekimin e:
1. Hepatitit viral A, B dhe C;
2. Hepatitit toksik (nga helmet e ndryshme);
3. Hepatitit medikamentoz dhe kemioterapeutik;
4. Në gjendjet precirotike;
5. Në normalizimin e transaminazave në hepatite me origjinë të ndryshme;

Efektet anësore dhe kundërindikimet
Nuk ka.
Nuk duhet të përdoret në fëmijët nën 6 vjeç.

Mënyrat e përdorimit dhe doza
Dy kapsula në ditë përpara vaktit kryesor (dreka) të shoqëruara me ujë.
Për fëmijët 6 deri në 14 vjeç – 1 kapsulë në ditë para vaktit kryesor.
1 kapsulë përmban 153mg ekstrakt të thatë të bimes Dosmodium.
Doza ditore deri në 4 kapsula në ditë (615mg).
Amballazhi përmban 60 kapsula.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive