Monday, November 14, 2016

HEXATRIONE

Lënda aktive:

Hexacetonid triamcinoloni 40 mg .

Forma farmaceutike:

Forme injektabile intraartikulare.

Indikimet:

Në sëmundjet reumatike,
artrite inflamatore (te të rriturit, foshnjat mbi një vjeç, fëmijë dhe adoleshentët),
spondiliartrite,
osteoartroza,
sinovite,
borsite.
Dozimi:

Te të rriturit:

Merret 0,5-2 ml suspension, ose 10- 40 mg hexacetonid triamcinoloni (duke mos kaluar dy ampula 40 mg)

Te foshnjat (> 1 vit), fëmijët dhe adoleshentët:

Doza e rekomanduar është 5 mg (0.25 ml) në 40ml (2 mg) injeksion.

Nuk duhet të tejkalohet një dozë prej 40 mg për injeksion.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive