Wednesday, November 16, 2016

Lipogal (tableta) Floralend

Përmbajtja   1 Film Tableta  100 g   %PDU*
Polikosanol   10 mg    5,10 g   /

* PDU-marrja e përditshme e rekomanduar nuk është e caktuar.

Përbërësit e tjerë: laktosë, nisështë misri, saharoze, xhelatinë, celuloza acetat ftalat, polietileni glycol, 6000 mpikses: celulozë microcrystalline, carboxymethylcellulose natriumi, anti-
ngrires: talk, stearate – magnez, dhe ngjyrat E171 E132.

Vlera Ushqyese dhe   1 Kapsul   100 g
Nutritive

Proteina    0,0048 g   2,40 g

Karbohidrate    0,1538 g   78,46 g

Yndyrna    0,00 g    0,00 g

Vlera ushqyese   2,85 kJ / 0,68 kcal  1454 kJ / 347 kcal

Efekti
Nivele të larta kolesteroli simbolit hypercholesterolemia në qarkullim dhe pasojat e saj si shfaqja dhe zhvillimi i ndryshimeve aterosklerotike në muret e enëve të gjakut është një nga faktoret më të rëndësishem te rrezikut të morbiditetit dhe mortalitetit në moshën e mesme dhe të vjetër.
Rritja e rrezikut te sëmundjeve të zemrës koronare është proporcionale me nivelin e ngritur të LDL (“i keq”), një rënie me përqendrimet në rritje të HDL (“i mirë”) kolesterolit.
Masa e parë për të rregulluar përqëndrimin e lartë të kolesterolit, regjimin e ushqimit me sasi më të vogël te yndyrës dhe kolesterolit.
Megjithatë, ndryshimet në mënyrën e të ushqyerit shpesh nuk janë të mjaftueshme për uljen e niveleve të larta të kolesterolit.
Në këtë rast, shtojcat dietetike si shtese e ushqimit të rregullt mund të ndihmojë në uljen e përqëndrimit të kolesterolit të gjakut.
LIPOGAL® përmban polikosanol, një përzierje e natyrshme e alkoolit aliphatic të lartë i cili është  izoluar dhe pastruar nga kallam sheqeri.
Polikosanol mund të kontribuojë në uljen e nivelit të kolesterolit dhe parandalimin e aglutinimit te pllakave te gjakut (trombociteve).

Polikosanol mund të çojë në zvogëlim të ndjeshëm në faktorët e rrezikut te vleres së kolesterolit / HDL – kolesterolit dhe indeks atherosclerosis LDL / HDL kolesterolit.

Mënyra e përdorimit
1 Tabletë në ditë pas darkës.

Vërejtje
Shtesa nuk mund të përdoret si zëvendësim për mënyra të ndryshme ushqimi.

Paralajmerim
Nuk duhet të tejkalohet doza e rekomanduar.
LIPOGAL® film tablet nuk duhet të përdoren nga njerëzit alergjike ndaj çdo përbërës te produktit.
Nuk rekomandohet përdorimi i LIPOGAL® film tableta tek fëmijët,gratë shtatëzëna, grate në gjidhënie, personat të cilët janë në terapi me varfarin, personat të cilët presin ndërhyrje kirurgjike dhe hemofiliket.
Njerëzit me intolerancë ndaj disa sheqernave të këtij produkti.

Mund të përdoret LIPOGAL® film tableta vetëm pas konsultimit me mjekun e tyre.

Mënyra e ruajtjes
Të ruhet në paketim origjinal.
Mbani jashtë arritjes së fëmijëve.

Paketimi
Paketim me 30 Film Tableta.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive