Saturday, November 5, 2016

Xerogkelin (spraj)

Sprajti hidratues i gojës.
Shkathtëson dhe rifreskon gjuhën dhe gojën.
Ruan nivelin natyral të lagështisë në gojë, të jep një shije të kënaqshme në goje.
Xerogkelins nuk përmban stimulant ose kimikate.
Freskia dhe lagështia e mukozave të gojës (gjuha, fyti, laringu, kordat zanore), prodhojnë një nivel të lartë të lagështisë për të paktën 1-2 orë.

Përbërësit:  Ujë, Sorbitol, Pistacia lentiscus (mastc) gum uji, esencë Lonicera japonica, esencë lulesh, Hydroxyethylcellulose, acid Citric, Potassium chloride, Sodium choride, Potassium phosphate, Magnesium chloride, Calcium chloride.

Përdorimi: Xverogkelina mund të përdoret në çdo rast të tharjes së gojës (xerostomia), P.sh. pas përdorimit të medikamenteve të ndryshme (antipsikotikët, antihistaminikët, antikolinergjikët, etj).
Pas ndërhyrjeve kirurgjikale në hapësirat e gojës, ose gjëndrat e pështymës (organ që prodhon lëngjet), pas bërjes së rrezeve në qafë dhe në kokë.
Mbajtjen e gjëndrave të pështymës në nivelet e duhura të higjenës së gojës.
Tharjen e gojës, faringut, laringut dhe kordave zanore të spikerave ose të këngëtarëve.

Udhëzime mbi përdorimin: Spërkasni 4-5 herë brenda në gojë dhe fyt, duke i kushtuar më shumë vëmëndje  molarit dhe hapësirave poshtë gjuhës.
Mund të përdoret disa herë në ditë.
Tepricat e lëngut që ngelet në gojë të gëllitet pasi bën lubrifikimin e fytit.

Paketimi: Një shishe 100 ml së bashku me një pompë të vogël.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive