Saturday, October 1, 2016

O.R.S Oral Rehydration Salts.

O.R.S është një tabletë  eferveshente me përbërje kripërash minerale me shije limoni.
Përdorimet:
Përdoret për të rikthyer ekuilibrin e lëngjeve  dhe ektroliteve të humbura nga diarrea dhe shkaqe të tjera që bëjnë të mundur humbjen e elektroliteve.
Të rritur dhe fëmijë mbi 12 kg: 200ml me solucionin që përmban O.R.S çdo herë që liveli i lëngjeve bie.
Infantët dhe fëmijët nën 20kg: 10ml i solucionit që përmban O.R.S. për kg peshë S çdo herë që liveli i lëngjeve bie.
Përgatitja:
Merrni 200ml ujë normal.
Shtoni 2 tableta eferveshente dhe lërini të shpërbëhen plotësisht.
Pijeni të gjithë përbërjen.
Nëse keni probleme me e pirë menjëherë merreni pak e nga pak.
Për infantët dhe fëmijët mbi 10kg 1 tabletë eferveshente në 100ml ujë.
Gjithmonë përdorni ujë normal dhe të sigurtë për solucionin.
Përbërja( 1 tabletë eferveshente e shkrirë në 100ml ujë.)
Glucose    1826mg.
Sodium chloride 176mg.
Potassium chloride 150 mg.
Citric acid 429mg.
Mos përdorni O.R.S.
·         nëse keni gjak në feçe.
·         në persona me probleme të mëdha me veshkat.

Një solucion i përgatitur mund të ruhet në frigorifer për 24 ditë.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive