Thursday, November 10, 2016

Fortavit (tableta)

Paketimi: 60 tableta
Integrator ushqimor me vitamina dhe kripëra minerale

Përbërja (për një tabletë)
Vit.C (acid L-askorbik) – 60 mg
Vit.PP (nikotinamid) – 18 mg
Vit.E (DL-alfatokoferol) – 10 mg
Acid pantotenik (kalcium D- pantotneat) – 6 mg
Vit.B6 (piridoksine) – 2 mg
Vit.B2 (riboflavine) – 1,6 mg
Vit.B1 (tiamine) – 1,4 mg
Vit.A (retinil acetat) – 800 mcg
Acid Folik – 200 mcg
Vit.H (D-biotine) – 150 mcg
Vit.K1 (filokinone) – 70 mcg
Vit.D3 (kolekalciferol) – 5 mcg
Vit.B12 (cianokobalamin) – 1 mcg
Kalcium – 160 mg
Fosfor – 124 mg
Magnezium – 90 mg
Zink – 15 mg
Hekur – 14 mg
Mangan – 2,5 mg
Baker – 0,6 mg
Jod – 150 mcg
Selen – 30 mcg
Krom – 25 mcg

Indikacionet
Fortavit Adulti është një integrator ushqimor me përbërje vitaminash dhe kripërash minerale që indikohet në të gjithë rastet e marrjeve të reduktuara në diete ose kërkesa të rritura për vitamina dhe kripëra minerale.

Dozimi dhe Mënyra e përdorimit
Këshillohet të përdoret 1 tabletë në ditë nga goja ose sipas këshillës së mjekut.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive