Wednesday, November 9, 2016

Gotu Kola (kapsula)

Gotu Kola (Centella Asiatica) është bima e cila rritet në rajonet tropikale të botës.

Është bimë shumë e rëndësishme medicinale me efekte të mira farmakologjike e cila është përdorur gjerësisht në rajonet e orientit, ndërsa në vitet e fundit po bëhet gjithnjë e më e popullarizuar dhe e dobishme në botën perëndimore.

Përbërësit primar aktiv te Gotu Kola kapsulave janë:

saponins asiaticoside;
madecassoside;
madasiatic acid.
Përmbajtja:
Gotu Kola Herb (aerial parts) 435 mg.

Efekti Terapeutik:

Ka veprim neuroprotektiv;
Zvogëlon rrezikun nga sulmi cerebrovaskular;
Përmirëson kujtesën, koncentrimin dhe mbron membranën e qelizave të trurit nga radikalet e lira, ( inhibon aktivitetin PAF);
Përmirëson qarkullimin e gjakut në tru, duar dhe këmbë;
Përmirëson vertigon ( marramendje, zhurmë të veshëve);
Revitalizon qelizat nervore dhe forcon funksionin e sistemit nervor;
Ndihmon në trajtimin e insufiçiencës venoze;
Është bime detoksikuese dhe tonik për ripërtëritjen dhe relaksimin e sistemit nervor;
Lehtëson tinitusin;
Parandalon çrregullimet gastrointestinale;
Gotu Kola ndihmon në sistemin imunitar ( lodhje psikike dhe fizike).
Vëmendje:

Kapsulat Gotu Kola 435 mg, rekomandohen edhe nëse pacienti përdor në baza të rregullta acetilsalicilate ose antikoagulantë dhe nuk shkakton problem me gastrointestinale por i përmirëson ato.

Përdorimi:

Të merret një kapsulë dy herë në ditë 2 x 1, më së miri me një gotë ujë gjatë ushqimit.

Për efekte më të mira, rekomandohet të paktën administrimi 3-mujor.

Vërejtje:

Mos e përdorni këtë produkt gjatë shtatzënisë dhe gjidhënjës.

Paketimi:

60 Kapsula.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive