Wednesday, November 16, 2016

KLENK ARZNEITEE (çaj)

Përbërja: Bärentraubenblätter ( Folia Arctostaphylus uva-ursi),  Birkenblätter (Folia Betulae), Brennesselblätter ( Folia Urtica dioica),  Javanischer Gelbwurz  (Curcumae xanthorrhizae rhizoma),  Schafgarben (Herba Achillea), Pfefferminze (Mentha x piperita), Ringelblume  Calendulae flos (Calendula officinalis L.) ,  Schachtelhalme (Equisetum).

Përdorimet: Si shoqërues në terapinë në infeksionet të fshikzës urinare dhe veshkave si dhe ndihmon në uljen e kolesterolit në gjak.

Përgatitja:  1 lugë gjelle e plotë hidhet në 150ml uji të vluar (të hëqur më parë nga soba), lihet 15 min dhe pihet 1 tas çaj plote  3 herë në ditë.

KLENK ARZNEITEE® Brennnesslblätter - Reumatizem dhe dezinfektues i rugëve urinare.

Përbërja: Brennesselblätter ( Folia Urtica dioica).

Përdorimet: Si dezinfektues i rrugëve urinare,në veshka si dhe në reumatizëm.

Përgatitja: 3 deri 4 herë nga nje tas çaj . 1 lugë çaj plot me bimë në 150ml ujë te vluar. Pas 15 minutash kullohet e pihet gjatë ditës.

KLENK ARZNEITEE®  Gallentee II  – KLENK ARZNEITEE®  për  shqetësimet e tëmthit.

Përbërja: Javanischer Gelbwurz  (Curcumae xanthorrhizae rhizoma),  Schafgarben (Herba Achillea),  Kümmel (Carum carvi), Löwenzahn (Taraxacum),  Ringelblume  Calendulae flos (Calendula officinalis L.)

Përdorimet: Në shqetësimet e tëmthit, shton zbrazjen e tij,qetëson dhimbjet në stomak dhe gjithë traktin tretës, në konstipacion , ndihmon në tretje dhe ul kolesterolin.

Përgatitja: 1lugë gjelle e plotë hidhet në 150ml uji të vluar , lihet 15minuta,3-dei 4 herë një tas çaj në ditë 30min para ushqimit.

KLENK ARZNEITEE®  Leinsamen  -  KLENK ARZNEITEE®  për  Konstipacion dhe pëdorim të jashtëm.

Përbërja:  Weißdornblätter mit Blüten ( Crataegi folium cum flore)

Përdorimet:  nga goja: në kostipacione, dëmtime të zorrëve ose arsye të panjohura që shkaktojnë konstipacion.

Përdorim i jashtëm: në rastet e acarimet të lëkurës në formë llapash.

Përgatitja: nga goja , 2 deri 3 herë 1 lugë gjelle plot me fara të pathërmuara shoqërohet me shumë lëngje (2 litra në ditë). Fëmijët gjysma e dozes.
Për përdorim të jashtëm 30 deri 50gr për përgatitjen e brumit për kompresa.

KLENK ARZNEITEE®    Stiefmütterchenkraut -  KLENK ARZNEITEE®  për    Sebore dhe Rjebull.

Përbërja: Schafgarben (Herba Achillea),

Përdorimet: përdorim i jashtëm te fëmijët për Sebore dhe Rjebull në forëm kompresash.

Përgatitja: 3 herë në ditë kompresa me ekstraktin e përfituar nga 1 lugë çaj plot me bimë në 150 ml ujë të  vluar(të hequr më parë nga zjarri).

KLENK ARZNEITEE® Weissdornblätter und Blüten - KLENK ARZNEITEE®  për  uljen  e presionit arterial.

Përbërja: Weißdornblätter mit Blüten ( Crataegi folium cum flore)

Përdorimet: Në isufiçiencë kardiake, në ulje të presionit arterial dhe ngushtim të enëve koronare të zemrës.

Përgatitja:1 lugë gjelle plot hidhet në 150 ml ujë të vluar,(të hequr më parë nga zjarri) lihet 15minuta, dhe pihet 3 deri 4 herë në ditë një tas çaj.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive