Monday, October 10, 2016

Dr. Arben Kojqiqi

SpecialitetiKirurg Kardiotorakal
VendndodhjaTiranë
Kirurg Kardio Torakal

Mars 2004 GMC REGJISTRIMI DHE ANËTARËSIMI I plotë GMC Regjistrimi Nr: 5.206.182

Mars 2006 Anëtar i Kolegjit Mbretëror të Kirurgëve të Edinburgut.

Shtator 2007 Anëtar i Shoqatës Evropiane për kirurgji kardiotorakale.

Pozitat

2002- 2008  Resident ne Kirurgjine Kardio- Torakale ne Universitetin e Londres.

2008- 2010 Kirurg Kardio-Torakal ne Spitalin e Zemres, Universiteti I Londres.

2010-2011 Kirurg I Transplantit te Zemres dhe Mushkeris ne Spitalin Papworth, Universiteti Cambridge

2011-2012 Kirurg Kardio-Torakal ne Spitalin John Radcliffe, Universiteti I Oxfordit, Oxford

2012-2013 Kirurg Kardio-Torakal ne Spitalin e Zemres, Universiteti I Londres, Londer

2013 Kirurg Kardio – Torakal ne Spitalin Amerikan ne Tirane, Tirane.

Edukimi dhe kualifikimet:

Janar 2012 FRCSEd, Kolegji Mbreteror I Kirurgëve të Edinburgut

Qershor  2010, Examiner në provimin përfundimtar të Studentëve, MBBS në Universitetin e Londrës.

Dhjetor 2002-2008 Trajnuar në Kirurgji Kardio-Torakale në Spitalin e Zemrës, Universiteti I Londres

Gusht 2005  Antaresimi ne Kolegjin Mbreteror te Kirurgëve të Edinburgut

Shkurt 2005 MRCS Provimi II (Viva dhe Komponenti Klinike)

Shtator 2004 Pjesa  I, MRCS,  Provimi i Kolegjit Mbreteror te Kirurgëve të Anglisë

Mars 2001 PLAB Provimi pjesa I dhe II

Shtator 2001 Këshilli Gjeneral Mjekësor

Prill 2002 Provimi IELTS Universiteti I Cambridge

Qershor 2000 Provimi IELTS Universiteti I Westminister

Janar 1997 Nostrifikimi I Diplomës, Universiteti I Mjekësisë Beograd, Jugosllavi

Shtator 1996  Licenca e Diplomes , “ Iuliu Hatieganu” Universiteti I Mjekësisë dhe Farmacise Cluj-Napoca, Rumani

Qershor 1988 Shkolla e Mesme Mjekësore Republika Federale e Jugosllavise – Ministria e Mjekësisë

Kurse dhe simpoziume:

Shkurt 2012 BLS – Mbështetje Basic Jeta, Londër

Shtator 2012 Birmingham Shqyrtimi i kursit, Birmingham

Korrik 2012 Kirurgjia kardiake, Advanced Life Support, EACTS miratuar nga Universitety i Oxfordit.

Prill 2012 Kirurgjisë e aortës, Kurs praktik, Shoqata Amerikane për Kirurgji torakale, San Francisco

Prill 2012 Simpoziumi i aortës, AATS, New York

Mar 2012 Takimi Vjetor i Shoqërisë Cardiothoracic te Britanise se Madhe, Manchester

Dhjetor 2011 Masterclass në Aortën Disektive, Spitali Mbreteror Brompton, Londer

Maj 2011 Core Review in Cardiothoracic Surgery, Londër

Shkurt 2011 Heartmate Surgical Training II, Spitali  Papworth, Universiteti Cambridge

Nëntor 2010 Aplikuar Cardiothoracic për Shkencat themelore, RCSEd

Tetor 2010 Zvogëlimi i humbjen së gjakut në kirurgji të aortës, Vjenë, Austri

Tetor 2010 Video Assisted Thoracic Surgery Course, Instituti Europian kirurgjikal,
Hamburg, Gjermani

Trajnimi tetor 2010 Auditim ditë trajnimi, Spitalet e Universitetit College London

Shtator 2010 Birmingham Review Course in Cardiothoracic Surgery

Tetor 2009 Simpoziumi i Kirurgjisë së Aortës Londër, Shoqëria Mbretërore e Mjekësisë

Mars 2009 Kursi Cardiothoracic, Level A, EACTS, Shkolla Bergamo

Qershor 2005 Advanced Trauma Life Support – Kurs praktik, Kolegji Mbretëror i  Kirurgëve të Anglisë

Mars 2004 Aftësi bazike të Kirurgjisë – Kurs praktik, Kolegji Mbretëror i  Kirurgëve të Anglisë

Prill 1997 Kirurgji e aplikuar vaskulare – Kurs praktik, Klinika e dytë kirurgjikale, Cluj, Rumani

Shkurt 1996 Roli i rëndësishëm i kolonoskopisë në diagnostikimin e sëmundjeve të mëdha të zorrëve, Klinikë e I Kirurgjikale, Cluj-Napoca, Rumani

Nëntor 1995 Aspektet e  klinikës – e patologjisë dhe radiologjisë, Departamenti radiologji-U.M.F. Cluj-Napoca, Rumani

Prill 1995 Aftësitë themelore në menaxhimin e aksidenteve të mëdha -praktike
Universiteti i Mjekësisë dhe Farmaci, Cluj-Napoca, Rumani

Operacionet e Kryera ne Zemer

Operacionet e Bypassit,  on Pump dhe Off Pump
Operacionet a Valvulave te Zemres. Reparimin dhe Nderrimin e Valvules Aortale, Mitrale, Trikuspidale dhe Pulmonare.
Operacionet ne Aorten ascendente, harkun e aortes dhe aorten descendente. (Disekacionet dhe Aneurismat e Aortes)
Re Opercionet e Zemres.
Implantimi i Mecanical Assisted Devices dhe ECMO ( extra corporeal membrane oxygenation)
Transplantimin e Zemres

Operacionet e Kryera ne Mushkeri

Lobectomiet dhe Pneumonektomiet
Opercionet e Kancerit te Mushkeris
VATS ( Video assisted thoracic surgery)
Biopsit e Mushkeris dhe Gjendrrave limfatike
Mediastinoscopit
Trakeostomit
Reparimet e Toraxit
Transplantimi I Mushkeris
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive