Monday, October 10, 2016

Dr. Ornela Marko (Plaku)

SpecialitetiAlergolog
DepartamentiAlergologji
VendndodhjaTiranë
Edukimi
 • 2011-2014: Fakulteti i Mjekësisë & QSU “Nënë Terreza”-Tiranë, Specializim afatgjatë, për specialitetin Alergologji dhe Imunologji Klinike, pranë Shërbimit të Alergologjise dhe Imunologjisë.
 • 1998-2004: Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Mjekësisë, Dega Mjekësi e Përgjithshme.
 • Diplomë për Italisht dhe Frëngjisht nga Fakulteti i Gjuhëve të Huaja-Tiranë
 • 1994-1998: Shkolla e Mesme e Përgjithshme “Muharem Çollaku”-Pogradec.
Eksperienca profesionale
 • Qershor 2015-vazhdim: Mjeke Alergologe pranë Spitalit Amerikan.
 • Tetor 2014-Dhjetor 2015: Mjeke Alergologe part-time pranë Spitalit Salus.
 • 2011-2014- Mjeke specializante prane Shërbimit të Alergologjisë, në Q.S.U.T.
 • Maj 2009-2011: Mjeke e Përgjithshme e Familjes në “Qëndrën Shëndetsore Proptisht”, Pogradec.
 • Nëntor 2008 – Prill 2009: Drejtoreshë e “Qëndrës Shëndetsore Velçan”, Pogradec.
  • Tetor 2004 – Tetor 2008: Mjeke e Përgjithshme e Familjes në “Qëndrën Shëndetsore Proptisht”, Komuna Proptisht-Rrethi i Pogradecit.
  • 2005 – 2006: Pedagoge për lëndën “Shëndet Publik”, pranë shkollës profesionale jo publike Medicom, në rrethin e Pogradecit.
Anëtare në shoqata profesionale
2011-vazhdim: Anëtare e Akademisë Europiane të Alergologjisë dhe Imunologjisë Klinike (EAACI).
2011-vazhdim: Anëtare e Shoqatës Shqiptare të Alergologjisë dhe Imunologjise Klinike.
2014-vazhdim: Anëtare e Shoqatës Respiratore Europiane (ERS).
Trajnime dhe pjesëmarje
 • Shtator-Dhjetor 2006: Trajnuar nga USAID në Mjekësinë e Familjes.
 • Pjesëmarse në workshopin e biostatistikës organizuar nga Fakulteti i Mjekësisë dhe Shoqata Kombëtare e Shëndetit Publik.
 • Pjesëmarse në trajnimin bazë për HIV dhe AIDS, për punonjësit e kujdesit parësor shëndetësor.
 • Pjesëmarse në trajnimin Reforma në Kujdesin Shëndetësor Parësor. Menaxhimi dhe finacimi i qënrave shëndetësore, organizuar nga USAID dhe ISKSH.
 • Nëntor 2011, Tiranë, Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Mjekësisë, Simpozium Shkencor: “Imunologjia në erën genomike”
 • Maj 2012, Tiranë, Shoqata Shqiptare e Alergologjisë dhe Imunologjisë Klinike,Workshop “Për një menaxhim sa më të mire të Astmës, SPOK-ut dhe Rinitit Alergjik”.
Publikime dhe referime
Prill 2012,Tiranë, Buletini i Urdhrit të Mjekëve të Shqipërisë, Titulli i punimit “Dermatiti autoimun nga progesteroni pas fertilizimit in vitro”.
Maj 2012, Vlorë, Shoqata Shqiptare e Alergologjisë & Imunologjisë Klinike, Titulli i punimit “Tetrada nga Aspirina versus S.CHURG-STRAUSS” rast klinik “Ekzacerbimet e astmës”.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive