Wednesday, November 2, 2016

Capill Retard

Tableta me mbështjellje hidrofile të përbëra nga hypomellose, polimer hidrosolubil me pjesëza homogjene.
30 tableta 800 mg
Veprimi flebocapilarotonik Centella asiatica.
Rrit në mënyrë sinjifikante fluksin sanguin dhe përmirëson simtomatologjine edematoze dhe distensibilitetin (pandryshueshmerine) venoz.
Veprimi drenues, fleboprotektiv Melilotus officinalis.
Kumarina siguron rikthimin limfatik duke reduktuar metabolizmin e katekolaminave (adrenalines) duke përmirësuar kështu kapacitetin kontraktil vazal.
Veprimi antioksidant Vitis vinifera.
Rrit fluksin sanguin kapilar duke përmirësuar oksigjenimin e indeve.
Përmirësimi i shenjave dhe simtomave të patologjive venoze të anesive inferiore ose të poshtme është më i dukshëm krahasuar me ate të fituar nga diosmina.

Avantazhet e Capill Retard
- Mbulim terapeutik efikas në harkun e një dite.
- Biodisponibilitet maksimal.
- Një kuti (ose 30 tab) = 1 muaj trajtim.

Mënyra e veprimit
Pas afro 30 min nga marrja, tableta me mbështjellje hidrofil, hidratohet duke filluar të formojë një shtesë xheli i cili rregullon tretjen.
Metabolitet aktiv arrijnë pikun pas afro 1 ore.
Më pas shtesa e xhelit formohet e gjitha duke mundësuar daljen e metabolitëve aktiv të cilët hidhen në qarkullim në mënyrë graduale.

Indikacionet
- Insufiçiencë venoze e venolimfatike e anesive të poshtme.
- Insufiçiencë vaskulare retinale.
- Hemorroide exsterne dhe interne.

Doza
Për indikacionin e parë dhe të dytë 1 tabletë në mëngjes, preferohet esëll, në cikle 2-3 mujore, të ndarë në intervale 30 ditore (ndërprerje), kurse në hemoroide merren 3 tableta në ditë para buke cdo 8 orë.

Ruajtja dhe afati i përdorimit
Ruajtja
Mbajeni larg fëmijëve.

Afati i përdorimit
Bari nuk duhet përdorur pas kalimit të afatit të përdorimit të shënuar në paketim.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive