Monday, October 10, 2016

Dr. Irena Savo

SpecialitetiDermatolog
DepartamentiDermatologji
VendndodhjaTiranë
Edukimi:

2008 – 2009 Specializim pasuniversitar në klinikën e  Mjekësisë Interne pranë Spitalit të Përgjithshëm të Janinës-Greqi, si pjesë e programit të Specializimit në fushën e Dermatologjisë.

2005 – 2008 Specializim pasuniversitar pranë Fakultetit të Mjekësisë, Universiteti i Tiranës, dega Dermato-Venerologji. Diplomuar me notën përfundimtare 10.

2005 Fituese e vendit të parë në konkursin e përgjithshëm të specializimit, zhvilluar pranë Fakultetit të Mjekësisë.

2004 Ekuivalentimi i diplomës në Greqi me vlerësimin “shumë mirë”– DIKATSA, Athinë.

1996 – 2002 Studime në Fakultetin e Mjekësisë, Universiteti i Tiranës, Dega “Mjekësi e Përgjithshme”.

Eksperienca Profesionale:

2011 Mjeke Dermato-Venereologe në Spitalin Amerikan, Mjeke Dermatologe pranë Klinikës Dermo – Estetike “Vivia”.

2010 Mjeke Dermatologe në Universal Hospital Tirana, konsulente si mjeke Dermatologe në Klinikën Italiane.

2005 – 2008, 2009 – në vazhdim Pedagoge në lëndën Mjekësi Klinike, pranë Fakultetit të Stomatologjise, Universiteti UFO.

2008 – 2009 Mjeke specializante në klinikën e Mjekësisë Interne pranë Spitalit të Përgjithshëm të Janinës.

2005 – 2008 Mjeke specializante në klinikën e Dermato – Venerologjisë, qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza”.

2002 – 2003 Mjeke Familje.

Trajnime dhe Pjesëmarrje:

Qershor 2011, Graz, Austri – Melanoma, Dermatoscopy and treatment, Trajnim 1 javor në kuadrin e projektit “Visit a Center of excellence” organizuar nga EADV (Europian Academy of Dermatology and Venerology).

Korrik 2009 Vienë, Austri – Summer school of Microbiology organizuar nga EADV (Europian Academy of Dermatology and Venerology) e cila u finalizua me paraqitjen e një “case report”.

Qershor 2008 Sofie, Bullgari – Summer school of Sexually Transmitted Diseases organizuar nga EADV (Europian Academy of Dermatology and Venerology) e cila u finalizua me paraqitjen e një “case report”.

Dhjetor 2010 Pjesëmarrëse në Konferencën e II-të të Dermatologjisë dhe Venerologjisë shqiptare, Tiranë.

Dhjetor 2010 Pjesëmarrëse në Konferencën e parë e Dermato-Venerologëve Shqipëtarë (me pjesëmarrje ndërkombëtare), Tiranë.

Kongresi botëror i shoqatës ndërkombëtare të Dermato-Venerologjisë, ICD 2009, Pragë, Çeki.

13-15 mars 2009 “Zhvillime në fushën e Dermato-Venerologjisë”, Janinë, Greqi.

Dhjetor 2007 Sesioni shkencor i Dermato-Venerologjisë Tiranë.

Konferenca e 13, 15, 16-të Mediko Kirurgjikale – Tiranë.

Mars 2008 Konferenca IX Kombëtare e Gastroenterologjisë dhe hepatologjisë, Tiranë.

Spirituality and ethics in Medical Practice – Tiranë, organizuar nga Universiteti Brighton i Britanisë së Madhe.

Faktorët e rrezikut në sëmundjen kardiovaskulare – Janinë, Greqi.

Sëmundjet infektive të Sistemit Respirator – Janinë, Greqi.

Publikime:

Dhjetor 2010, Tiranë  Konferenca e II-të e Dermatologjisë dhe Venerologjisë shqiptare. Eritrodermia si markues i një tumori mediastinal. (Prezantim oral, Autore e parë dhe Referuese).

Dhjetor 2009, Tiranë – Konferenca e parë e Dermato-Venerologëve shqipëtarë (me pjesëmarrje ndërkombëtare). “Një rast me antraks kutan” (Prezantim oral, Autore e parë dhe Referuese).

Mars 2008, Tiranë Konferenca IX Kombëtare e Gastroenterologjisë dhe hepatologjisë (Prezantim oral). Botim në Revistën shqiptare të Gastroenterologjisë dhe hepatologjisë” “Acanthosis nigricans si markues kutan i karcinomës hepatoqelizore”.
Share:

Shqiperia JO Duhanit

Blog Archive